Hundsiminstruktör - simma hund i pool

Att simma hund kräver väl inte så stora kunskaper? Det är väl bara att hoppa i, eller?

Tyvärr är det inte så enkelt utan det är väldigt mycket att tänka på. Oavsett om man simmar som friskvårdsträning eller vill använda poolen för rehabilitering av olika skador, efter en operation eller sjukdom så är det lätt att överanstränga hunden och få den att använda kroppen på fel sätt. Det är många hundar som stressar mycket vilket självklart påverkar hunden och träningen negativt och på den här kursen får du lära dig hur du ska hantera en stressad, orolig hund i poolen.

På den här kursen får du lära dig hur du på bästa sätt använder poolen för friskvårdsträning av hund samt som ett verktyg i rehabilitering.

Kursen vänder sig i första hand till dig som har en gedigen kunskap om hundens anatomi och vill jobba med att simma hundar både i friskvårds- och rehabiliteringssyfte.

Denna kurs till Hundsimsinstruktör är i Hållbara Hundars regi. Hållbara Hundar är ett samarbete mellan Maria Knutas (Healthy Dog Academy) och Johanna Rosendahl (Nordic Active Dog. Ni kan läsa mer om Hållbara Hundar HÄR

Utbildningen till Hundsiminstruktör består av tre kursdagar.

Du kommer bland annat få lära dig

 • Poolskötsel
 • Hygien
 • Klor, UV, salt
 • Hur introducerar vi poolen för hunden första gången?
 • Simtekniker
 • Kan man simma valpar?
 • När blir hunden för gammal för att simma?
 • Indikationer och kontraindikationer för simning i pool
 • Övningar i poolen
 • Olika diagnoser och hur vi tränar hunden i poolen
 • Progression
 • Överviktiga hundar
 • Stresshantering
 • Djurhantering
Under tre dagar kommer vi att blanda teori och praktik. Det kommer bli mycket praktisk simning av hundar så att alla deltagare känner att de kan fortsätta på egen hand. Du kommer få möjlighet att simma din egen hund men det kommer dessutom finnas praktikhundar på plats så du får möjlighet att simma hundar du aldrig träffat.  

 

Instruktörer

Johanna driver företaget Nordic Active Dog där hon i dagsläget främst sysslar med att producera onlinekurser för Hållbara Hundar, men hon ger även privata konsultationer inom såväl rehabilitering som förebyggnade friskvård. Tidigare har hon även utbildat hundmassörer, friskvårdscoacher och hundsiminstruktörer. Johanna är bland annat pedagogie magister och cert. hundfysioterapeut. Då hon bodde i Finland drev hon hundsim och rehab i Vasa tillsammans med en kollega som drev sin veterinärklinik under samma tak. Johanna har byggt upp och drivit totalt tre hundsim.

Maria har flera gedigna utbildningar i grunden som bland annat: Diplomerad hundfysioterapeut, Naturmedicinskt hälsocenter i Göteborg.  
Certifierad Fysioterapeut hund, ReDog i Västerås AB 
Maria har också gått flertalet vidareutbildningar där mycket har fokuserat på rehabilitering och uppträning av sporthundar.

Hon har arbetat på “ReDog veterinärklinik och rehabilitering” i 11 år med friskvård och rehabilitering av hund och katt och där fått en mycket stor erfarenhetsbank. Maria har även i flera år arbetat som lärare på utbildningar till hundfysioterapeut, hundmassör och balansbollsinstruktör. 

Planerade kurstillfällen under 2021

22 – 24 oktober 2021  Kursen är full, du kan endast anmäla dig till reservplats.

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från Hållbara Hundar

Plats

Är inte helt bestämt ännu. Vi återkommer så snart det är bokat. 

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna 

Egen hund kan medtagas under utbildningen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna

Kostnad och anmälan

Utbildningen kostar 5250 kr ink moms. Du betalar 500 kr vid anmälan och resterande belopp faktureras inför kursens början. 

Begränsat antal deltagare så först till kvarn gäller

 

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

Healthy Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in eller flytta kursen vid för få antal deltagare

×

Varukorg